• Телефон: +86-574-86361966
  • E-mail: info@nshpv.com
    • sns03
    • sns04
    • sns06
    • sns01
    • sns02

    A хидрауличен вентилво суштина е само „уред со прилагодлив хидрауличен отпор“, ништо повеќе, ни помалку.Сите хидраулични вентили мора да бидат способни да го „прилагодат хидрауличниот отпор“ и тоа можат да го направат само без исклучок.Поаѓајќи од оваа суштина, релативно е лесно и сеопфатно да се разберат хидрауличните вентили, особено некои комбинирани вентили во градежни машини, некои хидраулични вентили со сложени структури, во вистинскиот хидрауличен систем, можат да имаат различни ефекти при различни работни услови и феномени.

    Со развојот на хидрауличната технологија денес, типот нахидрауличен вентил е блескав.Различни земји, па дури и различни компании во иста земја имаат различни класификации на хидраулични вентили.Уредникот на оваа статија прави кратко резиме врз основа на типовите на заеднички вентили на пазарот за референца:

    1. Еднонасочните вентили може да се поделат на обични еднонасочни вентили и еднонасочни вентили со хидраулично контролирање.Обичните еднонасочни вентили дозволуваат проток на течност да помине само во една насока, а хидраулично контролираниот еднонасочен вентил може да тече и обратно под дејство на пилот притисок.
    2. Шатл-вентилот може да прима проток на течност од два различни извори и да го испорача највисокиот притисок до еден излез.Шатл-вентилите често се користат во кола за мерење на оптоварување и кола за масло за сопирачките.Вклучувајќи тип на топка, тип на вентил за седиште и тип на вентил со макара.
    3. Вентилот за прелевање има различна употреба во различни прилики.На пример, во квантитативниот систем за регулирање на брзината на пригушување на пумпата, вентилот за прелевање се користи за да се задржи притисокот на хидрауличниот систем (односно, притисокот на излезот на хидрауличната пумпа) константен и да се прелее вишокот проток на хидрауличната пумпа назад до резервоарот.Во тоа време, вентилот за прелевање се користи за постојан притисок.Употреба на вентили.
    4. Вентилот за намалување на притисокот е вентил за контрола на притисокот кој користи проток на течност за да тече низ јазот за да произведе загуба на притисок, така што излезниот притисок е помал од влезниот притисок.Според различни барања за прилагодување, вентилот за намалување на притисокот може да се подели на вентил за намалување на постојан притисок, вентил за намалување на фиксен сооднос и фиксен вентил за намалување на диференцијалот.
    5. Функцијата на секвенцискиот вентил е да го користи притисокот на маслото како контролен сигнал за да го контролира вклучувањето и исклучувањето на колото за масло.Именуван е затоа што се користи за контрола на низата дејства на повеќе актуатори.Секвенциските вентили се поделени на типови со директно дејство и пилотски типови.
    6. Противбалансниот вентил е еден од најмалку ветувачките производи во хидрауличната индустрија.Многу луѓе сакаат да го комплицираат изборот на вентил за рамнотежа и затоа одбиваат да направат избор.

    Испратете ни ја вашата порака:

    ИСТРАЖУВАЈ СЕГА
    • * CAPTCHA:Ве молиме изберете гоЅвезда


    Време на објавување: 26 февруари 2021 година
    ИСТРАЖУВАЈ СЕГА
    • * CAPTCHA:Ве молиме изберете гоКуќа

    WhatsApp онлајн разговор!